Microfoon huren

Bij Brink Events bieden wij een uitgebreid assortiment aan hoogwaardige microfoons te huur aan. Of je nu op zoek bent naar een draadloze microfoon voor optimale bewegingsvrijheid of een bekabelde variant voor stabiele geluidsoverdracht, wij hebben wat je nodig hebt! 

Voor sprekers die liever hun handen vrij hebben, zijn onze headset microfoons ideaal. Deze zorgen voor een heldere geluidskwaliteit terwijl je vrij rondloopt. Om jouw boodschap duidelijk over te brengen, is een microfoon en een presentatie speakerset huren een slimme zet. Dit is vooral handig in grotere ruimtes. Bovendien raden wij het gebruik van een mengpaneel aan om de geluidsniveaus perfect af te stemmen.

Presentatie microfoons

Welke soort microfoon heb ik nodig voor mijn evenement?

Bij het organiseren van een evenement is de keuze van de juiste microfoon essentieel voor een succesvolle geluidsbeleving. Afhankelijk van het type evenement, variëren de eisen en daarmee ook de keuze van de microfoon.

Voor live muziek evenementen, zoals concerten of festivals, zijn instrumenten microfoons onmisbaar. Deze zijn speciaal ontworpen om de natuurlijke klank van instrumenten te vangen, van krachtige drums tot subtiele gitaargeluiden.

Bij zakelijke evenementen, zoals conferenties of presentaties, is een heldere spraakoverdracht cruciaal. Een draadloze handmicrofoon of een headset microfoon is hier ideaal. Draadloze handmicrofoons bieden sprekers de vrijheid om te bewegen zonder belemmerd te worden door kabels, terwijl headset microfoons perfect zijn voor situaties waarbij handsfree spreken vereist is. Als je op zoek bent naar een microfoon voor een presentatie, en je hebt ook de speakers nodig, dan kun je bij ons ook gelijk de complete set huren voor het geven van een presentatie.

Voor kleinere, intieme bijeenkomsten zoals workshops of vergaderingen, is een tafelmicrofoon vaak voldoende. Deze microfoons zijn discreet en zorgen voor een heldere geluidsoverdracht binnen een kleinere setting.

In theaterproducties of dansvoorstellingen, waar beweging een grote rol speelt, zijn headset microfoons of reversmicrofoon (kleine, clip-on microfoons) ideaal. Ze zijn onopvallend en bieden uitstekende geluidskwaliteit, zelfs in dynamische, beweeglijke situaties.

 

Bij Brink Events begrijpen we het belang van het juiste geluid voor elk evenement. Wij adviseren je graag over de beste microfoonkeuze die past bij jouw specifieke behoeften en type evenement. Als je specifieke vragen of wensen hebt, neem dan contact met ons op voor een advies op maat, door een expert!

Instrumentmicrofoons

Shure SM57

7.50 Excl. BTW
Waarom huren bij Brink Events?

Hoge kwaliteit apparatuur
 Bekabeling is kosteloos inbegrepen
Duidelijke uitleg over de apparatuur
 Bezorgen en opbouwen mogelijk

Advies nodig of last-minute aanvraag? Bel 030 237 80 63

De techniek voor uw evenement, presentatie of feest uit handen geven? Vraag ons maatwerk formulier aan en u krijgt een op maat gemaakte offerte.

Sennheiser E604

7.50 Excl. BTW
Waarom huren bij Brink Events?

Hoge kwaliteit apparatuur
 Bekabeling is kosteloos inbegrepen
Duidelijke uitleg over de apparatuur
 Bezorgen en opbouwen mogelijk

Advies nodig of last-minute aanvraag? Bel 030 237 80 63

De techniek voor uw evenement, presentatie of feest uit handen geven? Vraag ons maatwerk formulier aan en u krijgt een op maat gemaakte offerte.

Heb je bij het huren van een microfoon ook een mengpaneel nodig?

Als je bij ons een microfoon huurt, hangt de noodzaak van een mengpaneel af van je specifieke situatie. Als je van plan bent om enkel de microfoon te gebruiken zonder andere muziek of geluiden, is een mengpaneel wellicht niet nodig. Maar als je meerdere geluidsbronnen wilt combineren, zoals verschillende microfoons, muziekinstrumenten of achtergrondmuziek, dan is een mengpaneel zeker aan te raden! Een mengpaneel geeft je de controle over het geluidsniveau, de balans en de toon van elke bron, waardoor je een kwalitatief beter en gebalanceerd geluid krijgt. Welk type mengpaneel je nodig hebt hangt af van je behoeften. Voor een kleinschalig evenement met 1 microfoon adviseren we de “Allen & Heath ZED-6” mixer, voor een evenement waar je tot maximaal 4 microfoons wilt gebruiken adviseren we de “Soundcraft signature 10” en voor een professionele aangelegenheid is de “Midas M32R” de beste keuze. Niet helemaal zeker welk mengpaneel je nodig hebt? Geen stress! Neem even contact met ons op, en onze ervaren deskundigen helpen je graag met een advies op maat.

Techniek uit handen geven?

Wilt u er zeker van zijn dat alles goed verloopt, dan kunt u ook de volledige techniek uithanden geven. Wij zullen de gehele dag aanwezig zijn om de complete presentatie te begeleiden. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact met ons op.

Losse microfoon componenten

Het is mogelijk om losse microfoon componenten te huren. Hieronder een overzicht.

Draadloze microfoon huren

Bij het huren van een draadloze microfoon zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ten eerste is de kwaliteit van het signaal essentieel; je wilt een heldere, storingsvrije overdracht voor optimale verstaanbaarheid. Let ook op de batterijduur; een betrouwbare draadloze microfoon moet een evenement kunnen uitzenden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vervangen of opladen van batterijen. Brink Events zorgt er dan ook altijd voor dat de microfoon volledig is opgeladen, en voor langere huurperiodes is het zelfs mogelijk om extra batterijen / accu’s te huren! Daarnaast is het bereik van de microfoon belangrijk, vooral bij grotere evenementen of buitenlocaties. Draadloze microfoons bieden de vrijheid om door de ruimte te bewegen, wat ze ideaal maakt voor interactieve presentaties, live optredens, en workshops. Ze zijn ook zeer geschikt voor evenementen waarbij de spreker of artiest zich onder het publiek moet kunnen mengen, zoals bij seminars, bruiloften, en conferenties. Kies voor een model dat past bij het formaat en het type evenement dat je wilt gaan organiseren. Heb je toch nog vragen? Geen probleem! Neem gerust contact op met een van onze experts, en je wordt direct geholpen met een advies op maat.

Headset microfoon huren

Headset microfoons zijn kleine microfoons die je als een soort oordoppen in je oren kunt doen, zodat je beide handen vrij hebt om dingen aan te wijzen, of producten vast te houden. Deze microfoons bieden uitstekende bewegingsvrijheid en zijn ideaal voor situaties waarbij de spreker of performer actief beweegt, zoals bij theaterproducties, dansvoorstellingen, sport instructies of interactieve presentaties. Het is erg belangrijk om een model te kiezen dat comfortabel zit en goed blijft zitten, zelfs bij veel beweging. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de microfoon compatibel is met bestaande geluidssystemen en of deze geleverd wordt met alle nodige accessoires. Een headset microfoon huren bij Brink Events betekent kiezen voor kwaliteit en comfort, zodat je je volledig kunt focussen op je presentatie of performance.