TV scherm huren

Brink Events biedt verschillende soorten schermen aan in de verhuur, namelijk TV schermen en led schermen. Onze TV schermen zijn perfect voor evenementen, beurzen en workshops. Alle TV schermen zijn voorzien van USB & HDMI ingang, hierdoor kunt u gemakkelijk een PowerPoint of video afspelen. Voor grotere presentaties kunt u er voor kiezen om een LED scherm te huren of een beamer inclusief projectiescherm.

Onze TV schermen

Welk TV scherm heeft u nodig?

Het is belangrijk om te bepalen wat er wordt geprojecteerd op het TV scherm, gaat u bijvoorbeeld een presentatie geven doormiddel van een PowerPoint met (kleine) teksten, dan heft u al sneller een grotere TV scherm nodig. Als u video’s gaat laten zien op het TV scherm, dan is een kleiner TV scherm ook goed te gebruiken.

43 inch: 20 personen (kleine settings)

55 inch: 45 personen (presentaties & beurzen)

75 inch: 50/75 personen (grote presentaties & beurzen)

Andere benodigdheden voor een presentatie

Om er voor te zorgen dat uw presentatie goed overkomt bij het publiek hebben wij een aantal suggesties waar aan u kunt denken:

 • Een draadloze microfoon inclusief speakerset en mengpaneel zodat u goed te verstaan bent;
 • Zorgeloos door de PowerPoint heen klikken met onze professionele klikker;
 • Betrouwbare “schone” laptop met daarop PowerPoint;
 • Goed zichtbaar zijn doormiddel van een podium:

Neem gerust contact met ons via onze klantenservice. We voorzien je graag van deskundig advies.

Wat kunt u doen bij grote presentaties?

Er zijn een aantal opties die u kunt overwegen bij een grote presentatie. Zo heeft de ruimte invloed, maar ook bijvoorbeeld hoe het publiek naar de presentatie kijkt. We kijken graag met u mee voor een passende oplossing.

Meerdere TV schermen
U kunt er voor kiezen om meerdere TV schermen in een ruimte te laten plaatsen. Uiteraard is er dan op alle TV schermen dezelfde PowerPoint te zien. Hierdoor is het mogelijk om op verschillende plekken een scherm te plaatsen waardoor ook in lastige ruimtes iedereen de PowerPoint goed kan zien.

Beamer
Een beamer kan uitstekende oplossing zijn voor bij een grote presentatie. Door onze professionele beamers kunnen we ze in verschillende manieren gebruiken. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld vanuit achter het projectiescherm te projecteren. Hierdoor hoeft er geen beamer in het publiek te staan. Daarnaast kan de presentator niet door het licht van de beamer heenlopen. Bekijk onze beamers hier.

LED scherm
Als laatste is er ook een mogelijkheid tot het laten plaatsen van een LED scherm. Een led scherm bestaat uit losse panelen die we op locatie in elkaar klikken. Het led scherm kunnen we vanuit de grond opbouwen maar ook bijvoorbeeld hangen boven het podium. Een led scherm kan in verschillende maten worden uitgevoerd. Bekijk onze led schermen hier.

Tips voor video’s / PowerPoint / online tools bij een presentatie

PowerPoint

 • Gebruik bij het maken van een PowerPoint een groot en duidelijk lettertype;
 • Zet niet teveel tekst op één slide, gebruik daarvoor meerdere slides;
 • Witte achtergronden bij PowerPoints raden wij af! Een donkere achtergrond met witte letters is rustgevender voor het menselijk oog.
 • Een PowerPoint dient altijd in 16:9 gemaakte te worden. Dit kunt u instellen bij het “ontwerp” tabblad in PowerPoint;
 • Wilt u een presentatieklikker gebruiken, dan moet het een PowerPoint bestand zijn, geen PDF. Bij een PDF bestand zal de presentatieklikker niet goed functioneren.
 • Een bijzonder lettertype gebruiken op uw computer kan problemen opleveren mocht dit PowerPoint op een andere computer afgespeeld worden. Het lettertype zal dan niet naar behoren werken;

Online tool

 • Het klinkt heel logisch maar er is een stabiele internetverbinding verreist bij een online tool;
 • Controleer wat voor licentie u heeft op de online tool. Bij de meeste moet u een betaald account hebben voordat alle functies goed zullen werken. Ook is er vaak een maximaal aantal deelnemers maar mogelijk bij een onbetaald account;
 • Het gebruiken van een invoegtoepassing op PowerPoint voor de online tool werkt alleen op de laptop van de persoon die de PowerPoint heeft gemaakt. Wordt de PowerPoint op een andere laptop afgespeeld, dan dient er ingelogd te worden via deze laptop op de online tool;
  • Zal de PowerPoint via één van onze laptops afgespeeld worden, dan zullen wij via een extra laptop online inloggen. Wij spelen de online tool dan via de browser af, op de cue van de presentator zullen wij vloeiloos overschakelen naar de online tool. De presentatieklikker blijft naar behoren werken.

Video

 • Mocht u een video willen afspelen in PowerPoint dan kan dat uiteraard. Wij raden wel aan om bij veel video’s of bij grote videobestanden, de video’s los in te starten. Als deze video’s in een PowerPoint staan, dan wordt het bestand erg groot en is er een kans dat die vastloopt. 
 • Het afspelen van een online video (zoals YouTube) raden wij bij een presentatie zeer af. Bij voorkeur gebruiken wij het originele videobestand met de hoogste resolutie. Heeft u geen beschikking tot dit bestand, dan kunenn wij hem eventueel van YouTube downloaden. Let wel op want dit gaat ten koste van de kwaliteit.
 • Bij gebruik van meerdere video’s starten wij deze graag voor u apart in op basis van een CUE lijst.

Presentatiemodus / aanvullende techniek

 • In sommige gevallen is een zogenaamd afkijkscherm gewenst op het podium. Dit afkijkscherm ligt er speciaal voor de presentator. Dit scherm ligt met een bepaalde hoek op het podium zodat u als presentator niet achterom hoeft te kijken naar het “grote” scherm. Op dit scherm kunnen wij de presentatiemodus van PowerPoint laten zien, zo ziet u de huidige slide, de volgende slide en eventuele notities;
 • Een betrouwbare presentatieklikker is ontzettend essentieel bij een presentatie, gelukkig hebben wij deze! Bij grote presentaties zullen wij deze standaard op de offerte zetten.
 • U kunt er voor kiezen om een technicus tijdens het evenement aanwezig te laten blijven, zo heeft u er geen omkijken naar!

TV scherm huren

Een TV scherm huren kan bij Brink Events. Wij bieden meerdere TV schermen aan, kleine (43 inch) maar ook grotere (75 inch). Genoeg keus dus. Het huren van deze sets kan gemakkelijk via onze “offerte aanvraag” tool. U krijgt dan binnen 24 uur een offerte van ons. Bij het huren van onze TV schermen krijgt gratis “normale” bekabeling bij. Bij speciale bekabeling kunt u dat bij huren. Naast het verhuren van TV schermen verhuren wij ook microfoons, geluidsinstallaties, beamers en nog veel meer!

Wilt u advies over het huren van onze materialen, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice.